Hvem er La Uno Design & Lasse

Lasse Uno Hollen


Jeg hedder Lasse Uno Hollen, er 42 år, ejer og designer i La Uno Design. Mit strikkeeventyr startede tilbage i 2005 hvor jeg startede på uddannelsen til Professionsbachelor i tekstile fag og formidling. I 2008 startede jeg butikken La Uno Design, en lille butik med garn, tilbehør og brugskunst i centrum af Skive. Den første start på eventyret, blev kort efter et lille år måtte jeg lukke butikken ned af personlige årsager.

Derefter flyttede jeg fra området og efter et lille ”besøg” omkring Varde, hvor jeg er født, fandt jeg kærligheden ved navn Jimmy og flyttede til Tilst ved Århus. Her fik jeg job ved TDC, første i deres private afdeling hvor jeg sad i kundeservice m.m. Efter et års tid flyttede jeg til deres erhvervsafdeling hvor jeg kom til at sidde i fakturaservice.

Det var sideløbende med dette at jeg startede La Uno Design op igen denne gang med webshop. Den startede op på datoen 07.09.13. Det startede med et lille sortiment af garn og knapper, som hurtig voksede sig større. Det var på dette tidspunkt jeg kunne mærke at jeg gerne ville prøve nogle nye udfordringer end at arbejde ved TDC. Efter en lille snak blev vi enig om at flytte vores teltpæle og prøve udfordringer på et nyt sted.

Vi flyttede til min fødeegn ved Varde, til en lille hyggelige landsby ved navn Nordenskov, hvor jeg boede de første 19 år af mit liv. I 2014 kort tid efter vi var flyttet til området blev der et lille lokale ledigt i midten af by. Her åbnede La Uno Design op som fysisk butik.

I starten var der åbent 3 dage om ugen og jeg fik mig et lille job ved siden af hvor jeg køre som accountmanager for et garnfirma og en broderivirksomhed. Det gjorde jeg i et års tid og så tog jeg beslutningen om at have La Uno Design åbent på fuldtid. På dette tidspunkt var det at strikke virkelig blevet et stort marked.

I 2019 jeg måtte se i øjnene at der blev langt alt for mange timer i butikken uden at indtjeningen stod på lige fod. Webshoppen skulle fortsatte, jeg ville stadig gerne kunne holde kurser og foredrag. Men jeg ville prøve noget helt andet og udfordre mig på en måde jeg ikke havde gjort før, så gik til optagelsesprøve til uddannelsen til fængselsbetjent og bestod testen. Så startede jeg påuddannelsen og kom til at arbejde i fængslet i Sønder Omme og var rigtig glad for jobbet.

Men på grund af flere ting nogle fx Corona og ændring i Kriminalforsorgen så kunne jeg mærke at det ikke var her jeg skulle fortsætte mit virke. Jeg sagde op og søgte ind på uddannelsen til Social og Sundhedsassistent og om alt går vel, så skulle jeg gerne stå med beviset i hånden i starten af december 2023. 

Den Store Strikkedyst:
 


Der blev bl.a. lavet tv-programmer som Den Store Strikkedyst som løb hen over skærmene i 2014-2016, jeg var så heldig at være deltager i 2015 og det var en stor oplevelsen for mig, som gav mig en masse med videre i rygsækken, jeg fik en masse nye kreative venner fra hele landet og vi mødes til forskellige events rundt om i landet. 

Det var ret sjovt lige pludselig af være et lidt kendt ansigt i sådan en lille landsby, folk kom forbi butikken, fordi de skulle ind og besøge ham strikker Lasse for at se hvad han var for en udenfor tv-skærmen.Da La Uno Design havde været beliggende i Nordenskov i lidt over et år, og der ikke var mulighed for at kunne få mere plads i butikken, tog jeg beslutningen om at flytte butikken til Varde.

Jeg åbnede i Kræmmerpassagen i Varde med en meget større butik, her kunne kreativitet rigtig få lov at vokse, tilbage i Nordenskov havde jeg startede Kreativ Cafe op og det var blevet en succes og i den ny butik, kunne jeg havde plads til endnu flere kunder.

Jeg kunne holde events og foredrag. Butikslokalet lå desværre lidt gemt i byen og det gjorde at mange havde svært at finde butikken, i samme omgang skulle der laves noget ændring af området omkring hvor butikken lå og det ville give en masse gener og støj.

Så fik en forespørgsel om jeg ikke kunne tænke mig at flytte butikken til en anden og bedre beliggenhed i byen og til en meget bedre husleje, her var jeg ikke længe om at sige det er det jeg gør. Butikken blev pakket ned og flyttet til de nye lokaler, med kæmpe hjælp fra nogle kunder og deres bedre halvdele og i løbet at 2 døgn var jeg klar til at åbne op igen. Her lå butikken frem til august 2019                                             

MAGIC By Lasse U.
Min egen serie af håndfarvet garn.


Tanken var at prøve og få lavet nogle kvaliteter, som ikke lignede det som der var i butikkerne i forvejen. Garnet skulle være af god kvalitet, farvning skulle være så miljørigtig og bæredygtig så muligt. Der skulle være tænkt over, farver, navne, og banderoler, så det hele gik op i en højre enighed.

Farvning af garnet sker uden sundheds- og miljøfarlige stoffer, samt farvet med kærlighed og faglighed i fokus. Vi sætter en ære i at designe noget lækkert og flot garn, uden at gå på kompromis med kvalitet.

Vi går meget op i bæredygtighed og miljøbevidste valg,


 

Fremtiden:

Nu er det nye tider for La Uno Design, og der kommer til at ske en masse nyt og spændende, så hold øje med de sociale medier for at holde dig opdateret.

Vi afvikler Kursus, Foredrag og tager på messer.

Du har også mulighed for at booke mig til foredrag og inspirationsaftner.

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte mig telefonisk eller på mail for at høre nærmere.

Kontakt: 

Mail: Info@launodesign.dk
Tlf: 22665010/75507000